Znamení Lev a jeho kreativita – 23. 7. – 22. 8.

Lev je králem zvířat, má ohnivý temperament a velké sebevědomí. Pod tvrdou slupkou však skrývá citlivost. Potřebuje obdiv a lásku. Projevte mu ji vhodně vybraným dárkem. Zjistěte, co jste o Lvovi nevěděli a jakým dárkem ho obdarovat.  

Jací jsou lidé ve znamení Lva

Planetou Lva je Slunce a živlem oheň. Proto je velmi temperamentním znamením, které miluje život, zábavu, dobré jídlo i společnost. Lev je vůdčí typ, umí organizovat, skvěle komunikovat a má přirozenou autoritu. Je velkorysý a zahrne vás svou přízní. Umí odpouštět, nezabývá se minulostí a hledí do budoucnosti. Ze silné osobnosti vyzařuje aura moci. Dokáže své charisma využít ve vlastní prospěch a nevzdává se.

Lev a jeho kreativita

Díky cílevědomosti a zaujetí pro věc jsou Lvi výjimečnými umělci. Ať už jde o obrazy, hudbu nebo jiný druh umění, do svého díla vždy dají celou duši a píli. Díky jejich povaze se jim daří v divadle i u filmu. Lev neplýtvá energií a pouští se jen do odvážných projektů, kterým důvěřuje. Jeho ego mu někdy může přerůst přes hlavu, je však plný vášně a energie, kterou umí kreativně projevit a zaslouží si za to obdiv.

Lev a jeho barvy

Lev je králem zvířat i králem barev. Miluje extravagantní, syté, křiklavé a zářivé barvy. Může si na sebe obléct červenou, oranžovou, žlutou i zlatou a všechny tyto barvy mu pomohou posílit jeho obrovskou energii a optimismus. Rád se proto těmito barvami obklopuje. Pokud naopak potřebuje svůj temperament trochu zklidnit, měl by se obklopit studenými odstíny modré nebo přírodní zelené.

Lev miluje luxus

Znamení Lva má rádo pěkné, kvalitní, originální a zajímavé věci. Nebojí se investovat, pokud mu dotyčná věc udělá radost. Libuje si v okázalosti a luxusu. Aby si ho mohl dovolit, je cílevědomý a celý život usiluje o to být úspěšný a mít skvělou kariéru. Muži jsou pozorní milenci, umí se dvořit a jsou správní gentlemani. Ženy jsou dokonalé dámy, umí se upravit a vždy vystupují velmi elegantně a žensky.

Dopřejte mu sílu Lva

V naší galerii najdete mnoho obrazů, které zobrazují Lva krále zvířat. Mohou být černobílí, hýřit barvami, nebo mít úsměvnou formu. Lev mí sice velké sebevědomí, potřebuje však, aby ho někdo chlácholil a lichotil mu. Muž je králem salonů, žena spanilou lvicí i pečující matkou o svá lvíčata. Miluje ocenění za zásluhy i charakter. Pokud ho rozmazlujete, zkrotíte jeho temperament a z divokého krále zvířat se rázem stane hravé kotě. Lvi milují kvalitní a luxusní oblečení, věci, šperky i dárky.

Vyberte mu motiv, který miluje

Lev miluje umění. Ocení hotový obraz a rád si ho sám i namaluje. Vybírejte podle jeho oblíbených barev, koníčků i výjimečných vlastností. Vybírat můžete ze známých měst, míst, historických i moderních staveb, slavných osobností i obrazů od známých malířů, třeba Gustava Klimta nebo Vincenta van Gogha. Ocení motiv krásné ženy, jako je Audrey Hepburn i Marilyn Monroe, rychlého auta i motorky a umí se pokochat pohledem na romantický přístav i krásnou pláž.

100 %