Jak malovat podle čísel?

Jsem ráda, že jste si vybrali projekt malovaní podle čísel. Než začnete malovat, ráda bych se s Vámi podělila o těchto pár tipů:

  1. Vaše nová sada obsahuje vše, co budete pro namalování úžasného uměleckého díla potřebovat. Budete mít k dispozici malířské plátno, buď zarámované, nebo nikoliv, podle toho, které jste si vybrali, několik štětců, očíslované barvy a návod, který Vám pomůže obraz dokončit.

    Group 47_1

  2. Než začnete malovat, ujistěte se, že máte k dispozici dostatečný prostor, kde si můžete plátno rozložit, nebo využijte stojan, máte-li tu možnost.


    shutterstock_649227145

  3. Připravte si malou nádobu se studenou vodou, která Vám poslouží k vymývání štětce před tím, než použijete jinou barvu. Vždy mám po ruce papírové kuchyňské utěrky nebo malý hadřík pro vysušení přebytečné vody, která by mohla způsobit rozpití barev.


    malovani podle čísel - voda na stetec (1)

  4. Existují různé malířské techniky, které můžete aplikovat na Váš obraz:
  • Začněte nejdříve jednou barvou, kterou doplníte do všech polí se stejným číslem. Začněte malovat odshora a postupujte dolů, abyste si nerozmazali barvu, dokud ještě není dokonale zaschlá.

  • Až dokončíte práci s jednou barvou, počkejte, až předchozí barva na plátně dobře zaschne, než začnete s jinou barvou, následně pokračujte stejným způsobem, jako je výše popsáno.

  • Začněte v jednom rohu a postupně vyplňujte všechny barvy s tím, že si mezi každou výměnou barvy dobře vymyjete štětec (já jsem levák, takže jsem začala od pravého horního rohu tak, abych si nerozmazala barvy). Tato technika má nevýhodu v tom, že neustálým vymýváním štětce vyplýtváte hodně barvy.

  • Dejte si pozor, abyste se rukou neopřeli o mokrou barvu.

  • Na většinu plátna se snažte barvu nanášet „poťukáváním“, pokud malujete větší plochy, můžete použít tahy štětce, ale „poťukáváním“ lépe kontrolujete to, kam barvu nanášíte.

  • Pro velmi malá místa použijte párátka nebo ten nejmenší 0,00 štětec. Také Vám pomůže, když pro tato místa barvu trochu zředíte vodou.

  • Mějte po ruce stolní lampu a lupu, abyste docílili dokonalého nasvícení pracovní plochy.

 

Stále si nevíte rady jak začít s malováním podle čísel? Podívejte se na naše youtube video, kde vám vše vysvětlíme.

 

100 %