Znamení Štíra a jeho kreativita - 24. 10. - 22. 11.

Mezi Štíry najdete spoustu výrazných osobností a umělců. Lidé v tomto znamení jsou sebevědomí, klidní, hloubaví, citliví, empatičtí, plní vnitřní síly a pevné vůle. Vnitřní neklid nejlépe ventilují kreativní tvořivostí a uměním, třeba malováním podle čísel.

Jací jsou lidé ve znamení Štíra

Živlem Štírů je voda, která umí být stejně hluboká, jako jejich duše. Podle astrologie je ovládá planeta Mars, za jejich vládce se pokládá i Pluto. Působí nenápadně, jsou však plní energie a vnitřní síly. Na příležitost si umí počkat a díky analytickému myšlení a smyslu pro načasování vystihnou tu nejlepší chvíli. Mají silnou vůli, trpělivost, vřelé city a jsou mistry psychologie. Jsou pečliví, svědomití a mají vyhraněné názory. I když jsou často středem pozornosti, raději se drží v ústraní. Neohrožení Štíři mají v sobě neobvyklý magnetismus a fascinující přitažlivost.

Štír a jeho kreativita

Pokud se Štíři pro něco rozhodnou, nic je nezastaví. Jsou šarmantní, elegantní a mají vkus. Rádi si užívají příjemné zážitky, milují dobrou literaturu a umění všeho druhu. Vámi darovaný obraz domalují až do konce. Jsou vášniví, citliví, mají silnou intuici často hraničící s jasnozřivostí, umí číst mezi řádky, zakládají si na pravdě a nezapomínají na křivdy. Jakmile zklamete jejich důvěru, zpět už ji nezískáte. Jsou věrní, ve vztazích projevují upřímnost a čestnost a ocení je i u druhých lidí. Snesou raději nepříjemnou pravdu než milosrdnou lež, neupřímnost a nespravedlnost.

Štír a jeho barvy

Štíři si potrpí na kovovou, šedou a černou barvu. Nevšední kombinací je pro něj šedá se žlutou. Vhodná je červená, šarlatová i karmínová. Oblíbené barvy jsou přírodní zelená, brčálově zelená, okrová,olivová a khaki, ale i modrá a kobaltová. Pocit bezpečí, klidu a opory jim dodají tmavší a zemité odstíny hnědě a zelené barvy. Podzimní typy mají rádi i oranžovou, cihlovou či terakotovou. Štíři milují přírodu, zvířata i zdařilou architekturu. Umí si vážit zdánlivě obyčejným věcí.

Tajemství, záhady a spiritualita

Nejvhodnější dárky pro Štíry tvoří motiv, který souvisí s tajemstvím, záhadou a spiritualitou, například Buddha nebo Anděl, ale i silueta baletky nebo tanečnice. Osloví je i obrazy známých malířů, jako je expresionista Vincent van Gogh a jeho Hvězdná noc, anebo tajemná Mona Lisa od Leonarda da Vinci. Uděláte jim radost obrazem Sova mandala s peříčky složenými jako obrazce uklidňujících mandal, obraz záhadné ženy Dáma s deštníkem nebo romantický obraz Láska při úplňku.

Rostliny, květiny, příroda, krajiny a zátiší jako od Moneta

Claude Monet byl Štír a své malířské nadání projevoval už ve škole. Rozhodl se stát malířem i proti vůli rodičů. Aby se mohl obdarovaný Štír dotknout umění tohoto génia a představitele impresionismu, věnujte mu obrazy zasněné krajiny zobrazující hladinu vody, loďky v přístavu, jezera s křehkými kvítky leknínů, moře i oceány. Ve znamení Štíra byl i malíř Pablo Picasso, slavný představitel uměleckého směru kubismu. Zvolit proto můžete i abstraktní motivy a geometrické vzory.

 

100 %